top of page

טל': 077-7500203 

נייד: 050-6210107

 

 

בתיקון מס' 66 בחוק לעידוד השקעות הון, התשי"ט-1959 (להלן: "החוק") נקבעו הטבות מס לפעילות של מחקר ופיתוח בתחום האנרגיה המתחדשת ולמפעלים המייצרים מתקנים בתחום האנרגיה המתחדשת, המבוססים על ידע חדש בתחום זה.

תיקון מס' 66 בחוק יצא לפועל כחלק מתוכנית מקיפה של הממשלה (על פי החלטת ממשלה שמספרה 3954 (חכ/122)) לעידוד פעילויות בתחום האנרגיה המתחדשת.

 

 

מהי "אנרגיה מתחדשת" לצורך החוק?

"אנרגיה מתחדשת" היא אנרגיה שמקורה בניצול קרינת השמש, הרוח, ביומסה או מקור אנרגיה אחר ובלבד שאינו דלק מאובן.

לעניין זה,

"ביומסה" – מסת חומר אורגני לא מאובן.

"דלק מאובן" – דלק הנוצר מהתאבנות חומר אורגני בסביבה מחוסרת חמצן.

 

בתיקון מס' 66 בחוק תוקנו הגדרות "מפעל תעשייתי" ו"פעילות ייצורית" כך שנוספה בהן פעילות של מחקר ופיתוח תעשייתי בתחום האנרגיה המתחדשת, ובלבד שניתן על כך אישור מאת המדען הראשי של משרד התשתיות הלאומיות.

 

 

מי זכאי להטבות המס בשל פעילות בתחום האנרגיה המתחדשת?

  1. חברה שעוסקת במחקר ופיתוח תעשייתי בתחום האנרגיה המתחדשת (חברה כאמור נדרשת לאישור המדען הראשי של משרד התשתיות הלאומיות).

 

2.  חברה שמייצרת מתקנים בתחום אנרגיה מתחדשת, המבוססים על ידע בתחום כאמור (חברה כאמור נדרשת לאישור המדען            הראשי של משרד התשתיות הלאומיות).

 

3.  חברה שמייצרת מוצרים שהם רכיבים המיועדים למתקנים המבוססים על ידע בתחום האנרגיה המתחדשת (כגון קבלני משנה).

     חברה כאמור נדרשות לעמוד באחד מהתנאים שלהלן:

     3.1   לפחות 25% מכלל הכנסותיה בשנת המס ממכירות המפעל הם ממכירות למפעלים כאמור בפסקאות 1 ו- 2 לעיל.

     3.2   לפחות 25% מכלל הכנסותיה בשנת המס ממכירות המפעל הם ממכירות כאמור בפסקה 3.1 לעיל וממכירות לשוק מסוים                המונה 12 מיליון תושבים לפחות. בחלופה זו נדרש כי שיעור המכירות כאמור בפסקה 3.1 לעיל לא יפחת מ- 15% מכלל                  הכנסותיה כאמור בשנת המס (לעניין זה, "שוק מסוים" – מדינה או טריטוריית מכס נפרדת).

 

 

יצוין כי ההטבות לא חלות על הכנסות ממכירת חשמל שמקורו באנרגיה מתחדשתההטבות יחולו על ההכנסות ממכירת תוצרי המחקר והפיתוח בתחום האנרגיה המתחדשת, ממכירת מתקנים מבוססי ידע בתחום האנרגיה המתחדשת וממכירת רכיבים המיועדים למתקנים כאמור, לפי העניין.

 

 

מה הן הטבות המס לחברות אשר עוסקות בפעילות של אנרגיה מתחדשת?

(שיעורי המס מעודכנים לשנת 2017)

הפחתה בשיעור מס החברות:

שיעור מס חברות של 7.5% אם פעילות החברה מתבצעת באזור המוגדר על פי החוק כאזור פיתוח א', או שיעור מס חברות של 16% אם פעילות החברה מתבצעת ביתר אזורי הארץ. זאת בהשוואה למס החברות הרגיל החל בישראל בשיעור של 24%.

 

הפחתה בשיעור המס החל על דיבידנד המחולק לבעלי מניות:

שיעור המס על דיבידנד המחולק לבעלי מניות (יחידים) מרווחי המפעל הוא 20%. זאת בהשוואה לשיעור מס של 30% על דיבידנד שמחלקת חברה רגילה לבעל שליטה בה.

 

 

בנוסף להטבות כאמור, קיימת הטבה בפחת מואץ על נכסי המפעל.

 

 

 

משרדנו הינו המשרד המוביל בישראל בהטבות מס בתחום אנרגיה מתחדשת. מייסד המשרד, רואה החשבון יוסי ירון, היה ממקימי מחלקת חוק עידוד השקעות הון ברשות המיסים וכיהן כמנהל תחום חוקי עידוד בחטיבה המקצועית שברשות המיסים. במסגרת תפקידו כאמור היה שותף בהליכי החקיקה והרפורמות בחוק לעידוד השקעות הון, הוביל את מדיניות רשות המיסים בנושא והנפיק מאות רבות של אישורים והחלטות מיסוי ("רולינג") בנושא הטבות מס. כמו כן כתב חוזרים מקצועיים והוראות ביצוע ונתן תמיכה וליווי מקצועי בנושא למשרדי השומה ברשות המיסים ובפני גורמים מקצועיים אחרים. 

 

 

אנרגיה מתחדשת הטבות מס - חוק עידוד השקעות הון

bottom of page